Wie ben ik?

LydiaBilstra-8173_600px
Notities-8197_247x400

Ik ben Lydia Bilstra (1966) en in het dagelijks leven Office Manager bij een stichting die scholen ondersteunt bij het ontwikkelen van beter taalonderwijs.

Een aantal jaar geleden, onze kinderen waren aan het uitvliegen, kwam ik met handlezen in aanraking. Het pakte me vanaf het eerste moment. Hoe kon het, dat mijn handen mij vertelden waar ik tot op dat moment geen woorden aan had kunnen geven? Het gaf me op een praktische manier helderheid over mijn gedrag en patronen en over hoe ik mijn talenten het beste in kan zetten.

In 2018 heb ik de 3 jarige opleiding bij Ellen Duim afgerond. Ellen is al 25 jaar handlijnkundige. Van wie zou ik dit mooie werk beter hebben kunnen leren?

Tijdens de jaren voorafgaand aan- en gedurende de opleiding heb ik vele handen gelezen en vanaf 2018 doe ik dat in mijn eigen praktijk. Tijdens handanalyses merk ik hoe mooi ik het vind om het verhaal van iemands handen zo goed en zuiver mogelijk naar die persoon te vertolken. Ik voel het als een voorrecht wanneer mensen hun handen aan mij toevertrouwen. Zorgvuldigheid en integriteit staan bij mij dan ook hoog in het vaandel!

Vaak hoor ik na een handlezing dat die persoon daardoor net dat zetje heeft gekregen om eindelijk te gaan doen wat hij of zij al lang wilde maar niet durfde. Of het blijkt dat iemand door bepaalde inzichten trouwer aan zichzelf kan zijn en minder twijfelt. Het verkregen inzicht kan voor meer begrip naar jezelf zorgen, waardoor je steviger in het leven kunt staan.

Sinds januari 2023 geef ik met zeer veel plezier les aan de 1e-jaars studenten bij de 3-jarige opleiding tot handlezer aan de Handleesacademie van Ellen Duim